Matematik

forskrift

14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

grafen for en funktion f(x) er en parabel som skærer koordinatsystemet akser i punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4)

hvordan bestemmer jeg en forskrift for f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Funktionen er et 2.-gradspolynomium, og man kender rødderne : x = 2, og x = 8. Derfor har polynomiet forskriften

f(x) = a(x-2)(x-8) .

Bestem nu a, så grafen går gennem punktet R(0,4) .


Svar #2
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

skal jeg ikke bruge en formel for at finde a?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, f(0) = 4 .


Svar #4
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

det forstår jeg ikke. hvordan får jeg a ud af den?


Brugbart svar (0)

Svar #5
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Sæt x = 0 i forskriften f(x) = a(x-2)(x-8) , og find nu a af f(0) = 4 .


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. oktober 2010 af NejTilSvampe

 4 = a(0-2)(0-8) => a = 4/(-2*-8)


Svar #7
14. oktober 2010 af kennethsørensen (Slettet)

fantastisk. tak for hjælpen.


Skriv et svar til: forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.