Matematik

Tal omskrevet til brøk

14. oktober 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Hvordan omskriver man tal til brøker.

F.eks. hvis 4( - i første) skal omskrives til brøk?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. oktober 2010 af mathon

           41 = 4 = 4n/n


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

4 = 4/1 . Ethvert helt tal kan skrives som tallet divideret med 1 .


Svar #3
14. oktober 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Jamen  det står i minus, altså 4 (minus i første)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det skulle du jo så have skrevet.

4-1 = 1/4

Mere generelt, a-n = 1/(an)


Svar #5
14. oktober 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

 Så 5-3 = 3/5 ?


Svar #6
14. oktober 2010 af JosefineLuunde (Slettet)

Hvad så hvis det stå uden minus. Altså 53 ? hvilken brøk står den i?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Se forklaringen i #4

5-3 = 1/(53) = 1/(5·5·5) = 1/125

53 = 5·5·5 = 125 = 125/1


Skriv et svar til: Tal omskrevet til brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.