Matematik

reduktioner

16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

hvordan er det lige jeg reducere denne opgave.

2x - 6y / x2-6xy+9 y2


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. oktober 2010 af mathon

  x2 - 2·x·(3y) +(3y)2

                                ...har du hørt om kvadratsætninger?


Svar #2
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

nej det har jeg ikke ?


Svar #3
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

jeg har fået - 4/x2-15y


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. oktober 2010 af mathon

heller ikke
om
             a2 - 2·a·b + b2 = (a - b)2  ?


Svar #5
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

er det rigtig ?


Svar #6
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

jo det har jeg :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. oktober 2010 af mathon

hvordan vil du
omskrive nævneren
til et kvadrat

                                               x2 - 2·x·(3y) +(3y)2  =  (? - ?)2      ?

                             


Svar #8
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

jeg forstår ikke helt hvad du mener ?


Svar #9
16. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

det er vel (x - 3y)2


Brugbart svar (0)

Svar #10
16. oktober 2010 af mathon

hvoraf du nu har
                              (2·x - 2·3y) / (x2 - 6xy + (9y)2)  =  2·(x-3y) / (x - 3y)2                  som du forkorter
 


Svar #11
17. oktober 2010 af Kristina0 (Slettet)

er resultatet så 2/x-3


Brugbart svar (0)

Svar #12
17. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Nej, det er         2 / (x - 3y)


Skriv et svar til: reduktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.