Matematik

Differentialregning - afleveringsopgaver

16. oktober 2010 af Svensi (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg har brug for hjælp til følgende to opgaver:

1. En linje l er givet givet ved lignigen y = 3x + 2. Det oplyses at linjen l er tangent til grafen for funktionen f(x) = x2 + bx +c i punktet P(1,f(1)). Gør rede for at at f'(1) = 3 og f(1) = 5, og bestem tallene b og c.

Er det noget med at differentiere f(x) og indsætte punktet P?

2. En funktion f er bestemt ved f(x) = x3 + 6x2 +k, hvor k er et tal. Bestem de værdier af tallet k, for hvilke grafer for f netop har 1 skæringspunkt med førsteaksen.

Kan man udregne diskriminanten d og sætte den lig med nul? For når d = 0, så har ligningen jo kun én løsning.

d = b2 - 4 * a * c

d = 62 - 4 * 1 * k

d = 0

0 = 62 - 4 * 1 * k

0 = 36 - 4k

4k = 36

k = 9

Er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. oktober 2010 af mathon

1.

          yo = 3xo + 2

          yo = 3·1 + 2

          f '(xo) = yo = 2xo + b = 3

                              2·1 + b = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

@ # 0, opgave 2

Nix - den med diskriminanten går kun med andengradsligninger - her har vi en trediegradsligning . . .

y=x^3+6x^2+k=0

y' = 3x^2+12x = x(3x+12) = 0 for x= -4 og 0

I x=0 har y et minimum, men hvis k>0 rammer grafen ikke x-aksen,
og der bliver således kun een skæring med x-aksen, nemlig
omkring x=-6 (afhængig af k), hvor y går fra "dybden" mod "højden"

x=..........ca -6.........-4................0.................
y'= ....+....................0.......-.........0.......+.......
y= ..-..........0.................+............!.................


Skriv et svar til: Differentialregning - afleveringsopgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.