Matematik

Ligning for tangenten

17. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej studieportalen.

Sidder og fedter med (endnu...) en matematik opgave

Opgaveformuleringen er vehæftet ellers har jeg uploadet det som billede her : http://i51.tinypic.com/28bqhci.jpg

Spørgsmål A har jeg svaret på, det er mere spørgsmål B.

Indtil videre har jeg lavet dette:

Vi skal bruge ”ligning for tangenten”, som er bestemt ved: y= f'(x0)(x-x0)+f(xo) 

Vi vil finde ligningen for denne tangent i P(-1,-2) for ligningen f(x) = -2x^2+x+1
F’(x) = -4x+1
X¬0 = -1
Y= f’(-1)(x—1)+f(-1)
Og så går jeg lidt død. Skal jeg så sætte -1 ind i F'(x) så den giver 5? Og hvad er så næste skridt?  
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. oktober 2010 af mathon

     f(-1) = -2·(-1)2+ (-1) +1 = -2

     y = f '(-1)(x - (-1)) + f(-1)

     y = 5(x + 1) - 2 ..............


Svar #2
17. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet)

 Så  y = 5(x + 1) - 2 er svaret? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. oktober 2010 af mathon

...så

       y = 5x + 5 - 2

       y = 5x + 3   er svaret


Svar #4
17. oktober 2010 af Unknown22 (Slettet)

Mange tak skal du have! ;)


Skriv et svar til: Ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.