Matematik

Andengradspolynomiet a b c

18. oktober 2010 af himstergims

En ret linje har hældningskoefficienten -2 og skærer koordinatsystemets førsteakse i punktet P(3,0).                      Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som graf.

f(x) = ax2 + bx + c

c = skæringen på y-aksen
a = hældningskoefficienten / negativ eller positiv parabel
b = tangenthældningen

Jeg ved at:

f(x) = -2x^2 + bx + 3

Men hvad er så b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2010 af mathon

en ret linje
har ligningen

                                y = ax + b


Svar #2
18. oktober 2010 af himstergims

så a = -2 og b = 3?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hældningen a er -2; det er jo givet i opgaven. Find b, så punktet P(3,0) ligger på linien.


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2010 af mathon

teksten burde vel være

    "Bestem en forskrift for den funktion f, der har denne rette linje som tangent.!"

         ∫ (-2x + 6)dx = -x2 + 6x + k             gennem (3,0)

hvoraf                       -32 + 6·3 + k = 0

                                  -9 + 18 + k = 0

                                   k = -9

hvorfor

                      f(x) = -x2 + 6x - 9

          


Svar #5
18. oktober 2010 af himstergims

det kan jeg ikke forstå, for a har vi fået at vide er -2 og c = 3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

Ved at a = -2 og at linien går gennem (3,0)     når x = 3 er y = 0      indsæt værdierne for x, y og a i y = ax+b  og find b.


Svar #7
19. oktober 2010 af himstergims

y = ax + b

0 = -2 * 3 + b

-2*3 = -6

b = 6

Så det må vel være: 0 = -2*3+6 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

og så skal det jo gælde for alle x og y på linjen:  y= -2x + 6


Skriv et svar til: Andengradspolynomiet a b c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.