Matematik

brøk

18. oktober 2010 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan skal man gribe nedestående brønk an?

(4*x - 4)/(6*x - 6)

kan godt se svaret bliver 2/3, hvis jeg bare sætter et tilfældigt tal (ikke 1) på x-plads..

Men hvordan er fremgangsmåden her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sæt fælles faktorer for leddene i tælleren uden for en parentes, og tilsvarende i nævneren. Faktorer, der er fælles i tæller og nævner, kan så forkortes ud.


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2010 af mathon

          4(x-1) / (6(x-1)) = (4/6) = (2/3)


Svar #3
18. oktober 2010 af Matematikgym (Slettet)

Takker

meen, dette kan vel kun lade sig gøre i tilfælde af, nævneren og tælleren bliver den samme..

Hvad nu hvis vi ændre det ene 6 tal til et 5 tal..?

(4*x - 4)/(6*x - 5)


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

 så kan den ikke reduceres yderligere


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jo, lidt, for 4 kan jo stadig sættes uden for i tælleren

(4x - 4)/(6x - 5) = 4·(x - 1)/(6x - 5)


Skriv et svar til: brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.