Matematik

Differentiering af funktion

18. oktober 2010 af Spaceflunk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej

Jeg skal differenciere følgende funktion "manuelt":

f(x)=(3√x-1)(x^2-7x)

Jeg kommer så i tvivl om jeg differentiere hver enkelt parantes først, eller hvordan?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. oktober 2010 af mathon

produktreglen

            f(x) = g(x)·h(x)

            f '(x) = g '(x)·h(x) + g(x)·h '(x)


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. oktober 2010 af mathon

           (3√x-1) ' = 3/(2√(x))

            (x2 - 7x) ' = (2x - 7)


Svar #3
18. oktober 2010 af Spaceflunk (Slettet)

 Selvfølgelig.. Tak.


Skriv et svar til: Differentiering af funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.