Matematik

vektorer i rummet

21. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

hej er der nogen der kan hjælpe mig med at finde ligningen for planen π

punkterne F = (40,28,0) G = ( xG,28,25) H = (40,28,22) er beliggendei planen π

på forhånd tak !


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har muligvis en tastefejl i x-koordinaten for punkt G.

De to vektorer FG og FH udspænder planen π, så vektoren nFG×GH (vektorproduktet, ikke skalarproduktet) er en normalvektor til π . Hvis vi lader P=(x ; y ; z) være et punkt i planen, findes planens ligning som

FPn = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #1 mente jeg vektoren n = FG×FH , men vektoren FG×GH kan også bruges som normalvektor.


Svar #3
22. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

#1 nej jeg kender ikke x-koordinaten for punkt G.

men tak for hjælpen :)


Svar #4
22. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

kan ikke selv finde frem til hvordan jeg finder x-koordinaten til punkt G. ved du om dette er rigtig:

(|FG|)2  =  (xG-40)2  +  (28-28)2  +  (25-0)2  = 02 + x2        ???  er det den rigtige formel???


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, det er den rigtige formel, den så bare regnes rigtigt ud.


Svar #6
22. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

jeg er bare ikke sikker på om jeg har sat tallene rigtig ind, da jeg får x-koordinaten til 0 hvilket ikke stemmer overens med min tegning.    :(


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvordan kommer du til det? Er der nogle andre oplysninger, du ikke har omtalt?


Svar #8
23. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

nej kender ikke andre oplysninger end de 3 punkter.


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Men så kommer xG jo til at indgå i planens ligning.


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.