Matematik

Reducer og x=??

22. oktober 2010 af xMarieS (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg vil gerne bede om hjælp til disse matematikopgaver.

√(x)*√(x2/x-4)*x0* 4√(x2) =

 ___________________________________

(d*e+d2)/(d2-e2)

 ____________________________________

(5)/(2x-1) = (1)/(x-5) =

√(5-x)=3*√(x)

(x2-4)/(x-2)=2x-5

Jeg skal finde x og grundmængden af de 3 ovenstående opgaver.

Hvordan finder jeg grundmængden?

 _______________________________________________

Når man har omkredsen af en ellipse: 2*pi*√((a2+b2)/(2))

Omkredsen er regnet til 400 mm

Hvordan finder man så a, når b er 20 mm ??

a er den halve storakse og b den halve lilleakse.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Regneregler:

√(a) = a^(1/2)

a^b / a^c = a^(b-c)

(a^b)^c = a^(b*c)

b√(a^c) = a^(c/b)
---------------------
Tælleren: d udenfor parentes

Nævneren "To tals sum gange samme to tals diff." - omvendt
--------------------
1) Gang "over kors" - Ingen nævner må være = 0

2) Opløft til anden på begge sider, så rødderne forsvinder. Røddernes indhold må ikke være mindre end 0

3) Lav tælleren om efter "To tals sum gange..." omvendt, og forkort brøken. x≠2, da nævneren ellers bliver 0
------------------
O = 2 * π * √((a^2 + b^2) / 2)

√((a^2 + b^2) / 2) = O / 2π

(a^2 + b^2) / 2 = O^2 / (4π^2)

a^2 + b^2 = 2*O^2 / (4π^2)

a = √(2*O^2 / (4π^2) - b^2)


Svar #2
22. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

(d*e+d2)/(d2-e2)

Jeg har fundet ud af at jeg skal bruge denne regneregel: (d+e)*(d-e) i nævneren, men hvilken skal jeg bruge i tælleren??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Sæt d udenfor i tælleren, så kan du se en fælles faktor i både tæller og nævner.


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Jeg har skrevet "Tælleren: d udenfor parentes"

Læser du ikke, hvad vi skriver - ?


Svar #5
22. oktober 2010 af xMarieS (Slettet)

Tak, nu forstår jeg bedre. Det havde jeg lige overset, jeg regnede lige ellipsen ud først. Det må du undskylde.


Skriv et svar til: Reducer og x=??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.