Matematik

Vektorer

22. oktober 2010 af tigli2 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Er der nogen som kan hjælpe mig med denne opgave, jeg er totalt lost, og ved ikke engang hvordan jeg skal begynde :(

En linje l har parameterfremstillingen  l: (x y) = (4 1) + t (5 6) og en linje m har ligningen m: 2x − 3y + 8 =0.

a) Angiv koordinatsættet til en vektor som er parallel med l , og til en vektor som er vinkelret på m .


Der er givet vektorerne a = (-10/3  -4)  og b = (6 4)
b) Gør rede for at a er parallel med l . c) Gør rede for at b er parallel med m .
d) Bestem gradtallet for den spidse vinkel mellem b og l .
e) Bestem koordinatsættet til projektionen af a på m .


Svar #1
22. oktober 2010 af tigli2 (Slettet)

jeg har nu løst alle opgaverne uden e)... kan nogen hjælpe mig med den??


Svar #2
22. oktober 2010 af tigli2 (Slettet)

plzzz kan nogen ikke hjælpe med opgave e) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. oktober 2010 af mathon

    

            m: har normalvektor

                                                    n = [2,-3] og dermed retningsvektor

                                                    r = [3,2]      r = √(32+22)

find vektor a's projektion på r


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.