Fysik
fysik
11. april 2005 af
rizza (Slettet)
1) Hvordan finder man tyngdekraften på en person? Er det 9,82N/kg gange med vægten??
2) Den maksimale kinetiske energi er efter fomlen:
½*m*v^2
er m massen på personen i kg?
er v den maksimale hastighed? altså f.eks. når en person hopper, når hastigheden sit højeste når spring topper, er det denne hastighed i m/s? og kommer den potentielle energi ud i J?
F.eks: ½*55,2kg*3,1m/s^2 =85,56J
3) Den potentielle energi - hvis en person hopper 51 cm, er denne så:
55,2kg*9,82N/kg*0,51m=362,01J ???
2) Den maksimale kinetiske energi er efter fomlen:
½*m*v^2
er m massen på personen i kg?
er v den maksimale hastighed? altså f.eks. når en person hopper, når hastigheden sit højeste når spring topper, er det denne hastighed i m/s? og kommer den potentielle energi ud i J?
F.eks: ½*55,2kg*3,1m/s^2 =85,56J
3) Den potentielle energi - hvis en person hopper 51 cm, er denne så:
55,2kg*9,82N/kg*0,51m=362,01J ???
Svar #1
11. april 2005 af JulieJense (Slettet)
1) Hvis det er en person, der står på jorden (ikke et skråplan) så: JA!
F(tyngdekraft)=m*g
, hvor g = tyngdeaccelerationen: 9,82m/s^2
F(tyngdekraft)=m*g
, hvor g = tyngdeaccelerationen: 9,82m/s^2
Svar #2
11. april 2005 af JulieJense (Slettet)
Hov, det gik lige for stærkt:
2)
"m massen på personen i kg? " JA
"er v den maksimale hastighed? altså f.eks. når en person hopper, når hastigheden sit højeste når spring topper, er det denne hastighed i m/s? og kommer den potentielle energi ud i J? "
v er angivet som hastigheden, og det kommer an på hvilken Ekin du skal finde. Hvis det er den maksimale Ekin, så skal du selvfølgelig vælge den maksimale v. Ja, hastighed er altid i m/s. Og ja - alle energier, både Potentiel, kinetisk og mekanisk energi kommer ud i J.
3)
"Den potentielle energi - hvis en person hopper 51 cm, er denne så:
55,2kg*9,82N/kg*0,51m=362,01J ???"
Den potentielle energi er givet ved:
Epot = m*g*h
dvs. hvis din person vejer 55,2kg:
Epot = 55,2kg* 9,82m/s^2 * 0,51m
2)
"m massen på personen i kg? " JA
"er v den maksimale hastighed? altså f.eks. når en person hopper, når hastigheden sit højeste når spring topper, er det denne hastighed i m/s? og kommer den potentielle energi ud i J? "
v er angivet som hastigheden, og det kommer an på hvilken Ekin du skal finde. Hvis det er den maksimale Ekin, så skal du selvfølgelig vælge den maksimale v. Ja, hastighed er altid i m/s. Og ja - alle energier, både Potentiel, kinetisk og mekanisk energi kommer ud i J.
3)
"Den potentielle energi - hvis en person hopper 51 cm, er denne så:
55,2kg*9,82N/kg*0,51m=362,01J ???"
Den potentielle energi er givet ved:
Epot = m*g*h
dvs. hvis din person vejer 55,2kg:
Epot = 55,2kg* 9,82m/s^2 * 0,51m
Svar #3
11. april 2005 af Epsilon (Slettet)
Potentiel energi refererer til et på forhånd valgt nulpunkt. En formulering såsom
"Den potentielle energi, hvis en person hopper 51cm, er 362.01J"
er derfor ikke tillagt nogen mening, før man har defineret et nulpunkt for regning med potentiel energi. Nulpunktet for gravitationel potentiel energi kan vælges arbitrært. Oftest vælges nulpunktet dog således, at energiberegningerne bliver så simple som muligt; i dette tilfælde ved jordoverfladen.
Med det valgte nulpunkt er systemets gravitationelle potentielle energi i højden h over jordoverfladen
E_pot = m*g*h (1)
Anm:
En almindelig fejl er at betegne E_pot som 'hopperens potentielle energi'. Den gravitationelle potentielle energi er en delt egenskab ved personen og Jorden. Bemærk, at (1) indeholder karakteristika for såvel personen (massen m) som Jorden (størrelsen af tyngdeaccelerationen, g).
//Singularity
"Den potentielle energi, hvis en person hopper 51cm, er 362.01J"
er derfor ikke tillagt nogen mening, før man har defineret et nulpunkt for regning med potentiel energi. Nulpunktet for gravitationel potentiel energi kan vælges arbitrært. Oftest vælges nulpunktet dog således, at energiberegningerne bliver så simple som muligt; i dette tilfælde ved jordoverfladen.
Med det valgte nulpunkt er systemets gravitationelle potentielle energi i højden h over jordoverfladen
E_pot = m*g*h (1)
Anm:
En almindelig fejl er at betegne E_pot som 'hopperens potentielle energi'. Den gravitationelle potentielle energi er en delt egenskab ved personen og Jorden. Bemærk, at (1) indeholder karakteristika for såvel personen (massen m) som Jorden (størrelsen af tyngdeaccelerationen, g).
//Singularity
Skriv et svar til: fysik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
