Matematik

differentialregning

25. oktober 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jeg er blevet bedt om at vise at g er stamfunktion til f ud fa disse to funktioner f(x) = x^(-1/2ln(x)) og g(x) = 2x^(1/2) ln(x) - 4x^(1/2)

Jeg ville tro jeg skulle differentiere f, men jeg kan ikke få g frem?

Mvh og på forhånd tak


Brugbart svar (2)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

omvendt

                  hvis
                            g er stamfunktion til f
                 
                            g ' = f
            
 

   


Svar #2
25. oktober 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Jamen så er jeg nok stadig tumpet til det, for når jeg nu differentiere den rigtige g, giver det stadig ikke f..

jeg får det til ln(x)/√x  - er der mon nogle regler jeg kan have misset tror du?


Skriv et svar til: differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.