Matematik

x i eksponentielle funktioner

25. oktober 2010 af came (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bestemme hvor mange år der går før der er mindre end 1 g tilbage af stoffet. Siden x angiver år som er det ubekendte i dette tilfælde, og y angiver det ene gram skal jeg altså bare isolere x og sætte 1 ind på y’s plads.
y=b·a^x
y/b=?b·a?^x/b
y/b=a^x

hvordan isolerer jeg x herfra ved hjælp af logaritmer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. oktober 2010 af mathon

 
        ax = y/b

        ln(a)•x = ln(y/b)

        x = ln(y/b) / ln(a) = log(y/b) / log(a)


Svar #2
25. oktober 2010 af came (Slettet)

tak! :-)


Skriv et svar til: x i eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.