Matematik

Matematik A

26. oktober 2010 af pige, (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har virkelig svært ved ubestemte integraler og sidder netop med en aflevering, hvor der er to af disse i.

Den ene er ∫(x^5+2)dx og den svære: ∫3x^2e^((x^3)+1)

Er der nogen, der kan hjælpe mig med disse?
 


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

i den første skal du bruge   ∫xn dx =  1/(n+1)*xn+1     og   ∫kdx = kx

svære:   ∫g'(x)*eg(x) dx    = eg(x)    

du kan altid lave integrationsprøven.   differentier resultatet (eller et gæt) og se om det giver det som er under integrationstegnet.


Svar #2
26. oktober 2010 af pige, (Slettet)

 Nej, men altså, jeg er HELT på herrens mark, for forstår det virkelig ikke!

Så jeg finder først den indre funktion i x^5+2, hvad er det i denne opgave? Er der kun x eller?

Og så differentieres det og derefter indsættes de nye værdier i regnestykket, og så integreres der? Eller lyder det helt forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#2

Så jeg finder først den indre funktion i x^5+2, hvad er det i denne opgave? Er der kun x eller?  ingen indre funktion i denne. Lige ud af landevejen:  ∫x5dx  = 1/(5+1)*x5+1     ∫2dx = 2x

i den svære er g(x) = x3 +1 den indre funktion.


Svar #4
26. oktober 2010 af pige, (Slettet)

 Okay! Jeg tror, jeg måske kan løse den første, men kan du ikke prøve at skrive skridt for skridt op, hvad du gør i den anden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

der er ligesom ikke så mange trin:  du har en eksponentialfunktion. lad os kalde den f(x) og notere at den er den yderste funktion. Vi ved at f '(x) = f(x). f tages på den inderste funktion g(x) = x3 +1.  vi tester g'(x) = 3*x2  . og vi kan nu se at det som står foran f '(g(x) netop er g'(x).   vi kan så bruge reglen:   ∫g'(x)*f '(g(x)) dx = f(g(x))


Skriv et svar til: Matematik A

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.