Matematik

primtalsfaktorer

26. oktober 2010 af guglo (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 A) find primtalsfaktorerne i tallene 16,48,252,637,361,56,700

B) find primtalsfaktorerne i tallet 10 117


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

factor(637) = 72*13     hvis du må bruge grafregner eller TII


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

se om primtallene går op i tallet, start nedefra

252 = 2*126 = 2*2*63 = 2*2*3*21 = 2*2*3*3*7


Svar #3
26. oktober 2010 af guglo (Slettet)

 hvordan kan du finde ud af det nemt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af peter lind

Hvis du ikke må bruge grafregner eller lignende er der ingen anden mulighed at teste systematisk hvilken primtal, der går op.


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Det er ikke svært, men besværligt, det kommer man ikke udenom.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

For at undersøge, systematisk, hvilke primtal, der går op i det hele tal n, er det tilstrækkeligt at prøve med hvert af primtallene fra 2 op til √n . Har man fundet, at primtallet p går op i n, er det tilstrækkeligt at prøve videre med primtal op til √(n/p) .


Svar #7
27. oktober 2010 af guglo (Slettet)

 kan i ikke hjælpe med de andre


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

2 går op i tallet hvis det er lige

3 går op i tallet, hvis 3 går op i tallets tværsum (alle cifrene lagt sammen)

5 går op, hvis tallet ender på 0 eller 5

Det største tal du kan komme til at undersøge er 23, men du har nok fundet et mindre tak, der går op i tallet inden du når så langt.

Se så at komme igang selv, for du er vel ikke doven og vil have andre til at gøre arbejdet for dig så du undgår at lære noget. Vel!


Skriv et svar til: primtalsfaktorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.