Matematik

udregning af tid der skal til for at købe en given ting

26. oktober 2010 af patrickjepsen (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 hey,

Jeg står og mangler en formel, til at regne ud hvor lang tid der går før en person med en løn på 70kr i timen, kan købe en given ting (Skal købe forskellige ting).

og en formel magen til overstående, bare med 40 ØRE i timen.

håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Pris/løn.

Husk at kommentere, om det er antallet af arbejdstimer eller måneder.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. oktober 2010 af mathon

tid = pris/timeløn


Svar #3
26. oktober 2010 af patrickjepsen (Slettet)

 det er Timeløn.
Det er almindelige dagligvarer til fx 55 kroner og sådan, under 100kr


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du skal også huske at runde op til nærmeste hele time (eller i det mindste halve time), da de færreste udbetaler løn for f.eks. 17 minutters arbejde.


Svar #5
26. oktober 2010 af patrickjepsen (Slettet)

 nu skal der netop ikke rundes op, da det bare er teorien i det..


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Ok ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. oktober 2010 af mathon

pris = 55 kr
timeløn 0,40 kr/time

     tid = (55 kr)/(0,40 kr/t) = 137,5 timer


Svar #8
26. oktober 2010 af patrickjepsen (Slettet)

 Tusind mange gange tak


Skriv et svar til: udregning af tid der skal til for at købe en given ting

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.