Matematik

Hvad er tegnstrenge og den tomme streng

26. oktober 2010 af Lisa10 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej. Jeg sidder og overvejer , hvad 'Den tomme streng' og generelt 'Tegnstrenge' er for noget. Jeg har læst noget af det i bogen, men forstår stadig ikke rigtigt hvad det er. Håber at nogen kan supplerer lidt. tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af peter lind

Det er da vist noget med programmering altså it.

En tekststreng er en rækkefølge af tegn eksempelvis den første linje her eller overskriften i dit indlæg. En tom tekststreng er en streng, der ikke indeholder nogle tegn.  I programmering opretter man nogle variable, der i første omgang ikke indeholder noget som helst. Hvis variablen skal indeholde tekst starter den med, at der ikke er nogle tegn i den. Den er altså tom


Svar #2
27. oktober 2010 af Lisa10 (Slettet)

Jeg tror ikke at jeg forstår det nok til at kunne løse mine opgaver.

Min opgave lyder bl.a.

1. Opskriv, hvordan man rekursivt definerer mængden af tegnstrenge A+ over et alfabet ∑.

.

2. På mængden af tegnstrenge defineres en funktion rev herefter rekursivt ved rev(λ) = λ hvor λ er den tomme streng, og rev(αx) = rev(x) α for x ∈ A+ og α ∈ ∑.

Bevis herefter ved strukturel induktion følgende resultat

Sætning. For vilkårlige tegnstrenge x ∈ A+ , y ∈ A+ gælder rev(xy) = rev(y)rev(x)

(Der er blevet givet et vink som er: "Det simpleste er at holde tegnstrengen y fast og herefter benytte den rekursive definiton af x og rev).


Skriv et svar til: Hvad er tegnstrenge og den tomme streng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.