Matematik

sidder fast i den her ligning

26. oktober 2010 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 hej alle 

jeg er i gang med en lang ligning, og har efterhånden fået reduceret den ned til:

-0,16x-0,04x² *5x-1,4x²= -627,64

jeg ville gerne vide hvad x er og hvordan jeg finder frem til det. vis der er nogle af jeg kloge hovder det sidder med et smil på læbben og mener i kan løse den så let som ingen ting så skriv endelig

tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

Hvordan lyder den lange ligning?


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. oktober 2010 af Nadiakb (Slettet)

Du skal bare solve den her ligning på cas eller skal du regn den ved hjælp af andengradsligning.

Solve(-0,16x-0,04x² *5x-1,4x²+627,64=0,x)

du får x=12,63


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. oktober 2010 af Proprium (Slettet)

#2 Længe leve solve! Hehe.


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. oktober 2010 af Euroman28

Jeg tror du skal betragte stykket.

(0,16x-0,04x²) *(5x-1,4x²)= -627,64

For så giver løsningen sig selv :)

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #5
27. oktober 2010 af mikkelmetzsch (Slettet)

 mange tak for hjælpen.

nogen spørger om den fulde ligning, men endelig erden ikke så vigtig, fordi jeg bare gerne ville vide hvordan man kommer videre fra ligningen som den er nu

vis man nu skulle regne den ud uden elektronisk hjælp, og man skulle bruge den metode som en af jer nævner (andengradsligning). hvordan fungerer det.


Skriv et svar til: sidder fast i den her ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.