Matematik

Forskrifter

27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

Find forskrifter for de sammensatte funktioner (f °g)(x) og (g ° f)(x) når f(x)=3,5x og g(x)= 2-x

forstår det simpelthen ikke, og forstår ikke helt hvad dette tegn betyder " ° "

er der nogen der kan hjælpe mig tusind taaaaaaaaaaak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. oktober 2010 af peter lind

Det betyder at funktionerne skal sammensætte. fºg(x) = f(g(x)) gºf(x) = g(f(x))


Svar #2
27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

men hvordan regner jeg det ud? altså kan jeg solve og hvis ja? hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

(f °g)(x) og f(x)=3,5x og g(x)= 2-x

y=f(g(x))

y=f(2-x)  = 3,5*(2-x)


Svar #4
27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

forstår det stadig ikke helt mette?

kan du sætte nogle ord på? tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

y=f(g(x))

g(x)=(2-x)

dette indsættes i stedet for g(x) i udtrygget ovenfor

y=f(2-x)

f(x)=3,5x          (2-x) indsættes i stedet for x

y=3,5(2-x)


Svar #6
27. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

men forstår ikke hvad bliver resultat??

er dette resultat: y=3,5(2-x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
28. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

f(g(x) = 3.5^(2-x)

g(f(x) = 2-3,5^x


Brugbart svar (0)

Svar #8
28. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Fordi:

f(g(x) = 3,5^[g(x)] = 3,5^(2-x)

g(f(x) = 2-(f(x) = 2-3,5^x


Skriv et svar til: Forskrifter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.