Matematik

g ' ? hvis g(t) = f(...)

28. oktober 2010 af mat666rasmus (Slettet)

En C1 funktion f : R3 --> R opfylder

∇f(2,1,1) = (-2,1,-1)

Hvad er g' (t) hvis g(t) = f(t+1,t2,t) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. oktober 2010 af Duffy

g '(t) = f(1, 2t , 1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har, ved brug af kædereglen:

g'(t) = ∂f/∂x(t+1,t2,t)·dx/dt + ∂f/∂y(t+1,t2,t)·dy/dt + ∂f/∂z(t+1,t2,t)·dz/dt

       = ∂f/∂x(t+1,t2,t)·1 + ∂f/∂y(t+1,t2,t)·2t + ∂f/∂z(t+1,t2,t)·1

       = f(t+1,t2,t)•(1,2t,1)

Vi får da, at

g'(1) = f(2,1,1)•(1,2,1) = (-2,1,-1)•(1,2,1) = -1


Skriv et svar til: g ' ? hvis g(t) = f(...)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.