Dansk

Hjælp til dansk

29. oktober 2010 af InAFlash (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har lavt den her artikel, og jeg er rimlig usikker på kommateringen, og stavefejl etc. Jeg er heller ikke så kendt med at lave artikler, så tips ville være super :D

Opgaven er: "Skriv en artikel om at være elev på aabenraa statsskole"


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. oktober 2010 af JJ-cool (Slettet)

Kopier den ind i denne rubvrik og send den til mig - husk lige at skrive afleveringsfrist på, så jeg har en fornemmelse af deadline


Svar #2
29. oktober 2010 af InAFlash (Slettet)

At træffe kæmpemæssige be-slutninger
~ Af Kim Johannsen

Hvilken linje? Hvilke fag? Hvilket niveau? Beslutningerne er store, og ikke mindst mange for nuti-dens statsskoleelever, der lever i det nymorderne samfund, der medfører den ukendte risiko: ”Træf-fer man det rigtige valg?”.
 

> Det er ikke let for nuti-dens unge at kunne træffe de mange livsomfattende valg, og det er komplet umuligt for dem at kende til fremtiden, og derfor bliver det nogle hårdrejsende svæ-re beslutninger de skal træf-fe.

> Liv, fremtid, konsekvens
Disse beslutninger påvirker ikke blot de unge i de tre år, som de skal spenderer på skolen, men også de unges fremtid, Danmarks fremtid, i sidste ende kan man endda sige at det kommer til at påvirke hele verdens frem-tid på et eller andet niveau.

> Ramt af stress
I det nye muligheder opstår, bliver andre muligheder lukket… tager man den ene linje får man adgang til de og de erhverv, og tager man den anden får man adgang til helt andre erhverv. Det ikke alle der kan klare at holde på disse konstante overvejelser og det resulte-rer i værste tilfælde med en masse stress, og dem der ikke kan håndtere denne stresssituation ender i man-ge tilfælde med at blive smidt ud af skolen. For stressen kan medføre en masse forsømte afleveringer eller måske for meget fra-vær. Dette rejser helt nye spørgsmål: ”hvad skal der ske med dem?”. Skal de tilbringe resten af deres liv med jobs de ikke kan for-drage? Skal de bare have lov til at side hjemme i so-faen og nasse på samfun-dets velfærd, fordi de ikke kan håndterer den stress de går i møde? Der er altid hjælp at hente et sted, og problemer er der for at blive løst. Stress kan blive kure-ret på mange måder, om det er i form af en psykolog, eller bare almindelig hjælp fra ens familie.

> En pil i hjertet
Alle mennesker har også et følelsesliv, som de til tider ligger, sidder måske står og grubler om, og således har også de unge mennesker på Aabenraa statsskole. Det kan i visse tilfælde være en hindring for deres potentia-le, for det kan være de må-ske står inde med et knust hjerte osv. I andre tilfælde kan det til gengæld også fremme de unges potentiale, ved hjælp af lykke og glæ-de, som følelseslivet kan skabe, hvis det går godt.
 

Jeg takker på forhånd for din indsats, jeg skal aflevere d. 3. 11. 2010.


Skriv et svar til: Hjælp til dansk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.