Kemi

Fortynding

29. oktober 2010 af Katzang (Slettet)

Hej.

Jeg skal fortynde en prøve fra 10 picomol/mikroliter til 2 picomol/mikroliter og skal have en slutvolumen på 20 mikroliter. Hvor meget skal jeg tilsætte af hver?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

det skal fortyndes til 1/5 ,  så 1/5 af slutvolumen på 20 mikroliter skal være fra prøven.


Svar #2
29. oktober 2010 af Katzang (Slettet)

Tak.

Hvordan kommer man frem til det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

fortynding = ( 2picomol/mikroliter) / (10picomol/mikroliter) = 1/5

volumen af ufortyndet = fortynding*slutvolumen = 1/5*10mikroliter =


Skriv et svar til: Fortynding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.