Matematik

Gange ind i brøker

30. oktober 2010 af Aesc (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej 

Hvis jeg nu vil isolerer x i denne brøk: 

-5/x-3 hvirdan gør jeg dette? 

Er det muligt at gange -5 fra? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

For at isolere x, mangler du vel en lighedstegn et eller andet sted?

og står der:

(-5) / (x-3) = 0

Eller

(-5 / x) - 3 = 0

???



Svar #2
30. oktober 2010 af Aesc (Slettet)

 selve ligningen lyder: 

-0,5 = -5/x-3 


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Det gør det mere overskueligt, men hvordan skal det på højre side forstås?


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

hvis der står:

-0,5 = (-5/x) -3

så bliver det.

-0,5 = (-5/x)-3

<=> -0,5 + 3 = (-5/x)

<=> 2,5 = (-5 / x)

<=> 2,5 * x = -5

<=> x = (-5 / 2,5 )

x = -2


Svar #5
30. oktober 2010 af Aesc (Slettet)

 Det skal forstås sådan,

at -5 står øverst,

derefter er der en vandret brøk-streg

og under står der x-3


Svar #6
30. oktober 2010 af Aesc (Slettet)

 det er 

-0,5 = -5/(x-3)


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. oktober 2010 af bolani (Slettet)

Hvis der står

-0,5 = -5 / (x-3)

så bliver det:

-0,5 = -5 / (x-3)

<=> -0,5 * (x-3) = -5

<=> -0,5x + 1,5 = -5

<=> -0,5x = -5-1,5

<=> -0,5x = -6,5

<=> x = (-6,5 / -0,5)

x = 13

:-)


Svar #8
30. oktober 2010 af Aesc (Slettet)

 Jeg takker! :)


Skriv et svar til: Gange ind i brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.