Matematik

Brøker

30. oktober 2010 af multo26 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Nr. 1165

Er 4x + 6/4 = x + 6 ?


Nr. 1167

Er 12 - 4x/6 lig med 6 - 2x/3

Nr. 1169

kan man forkorte 5x/15y

Nr. 1172

x2 + 7x/5x

er resultatet lig med: x+7x/5 eller x2+7/5

nr.1173

2x2 + 4x/4x2

Er det lig med 2 +4x/4 eller 2x?

Tak:)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Her har vi så igen problemet med manglende parentes om hele tælleren og om hele nævneren, når der skrives brøker.

Svarene her er helt afhængige af, hvor meget der hører med i tæller og i nævner.

Skriv det med parenteser.

Du har også glemt at skrive, hvad du vil spørge om


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Er det i virkeligheden reglerne om forkortelse af brøker du er i tvivl om, så du har problemer med at forkorte brøkerne her?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Man ganger (eller dividerer) en flerleddet størrelse med et tal ved at gange (eller dividere) hvert led i størrelsen med tallet.


Brugbart svar (1)

Svar #4
30. oktober 2010 af pige24 (Slettet)

5X/15Y

Skulle gerne give: 1x/3y Jeg har divideret med 5


Svar #5
30. oktober 2010 af multo26 (Slettet)

#1
 

Her har vi så igen problemet med manglende parentes om hele tælleren og om hele nævneren, når der skrives brøker.

Svarene her er helt afhængige af, hvor meget der hører med i tæller og i nævner.

Skriv det med parenteser.

Du har også glemt at skrive, hvad du vil spørge om  (Hvad mener du med det??? tænker multo)

 .....................................................................................................................................................................................................

Multos svar:

Her er brøker med parenteser om...

Der har fra starten været et spørgsmål til hvert stykke. Rimelig simpelt...

Nr. 1165

Er (4x + 6)/(4) = x + 6 ?


Nr. 1167

Er (12 - 4x)/(6) lig med (6 - 2x)/(3)?

Nr. 1169

kan man forkorte (5x)/(15y)?

Nr. 1172

(x2 + 7x)/(5x)

er resultatet lig med: (x+7x)/(5) eller (x2+7)/(5)?

nr.1173

(2x2 + 4x)/(4x2)

Er det lig med (2 +4x)/(4) eller 2x?


Brugbart svar (1)

Svar #6
30. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Nr. 1165

Er (4x + 6)/(4) = x + 6

parentesen om tælleren betyder at begge led er 4.dele

(4x+6)/(4) = 4x/4 + 6/4         første brøk forkortes med 4 anden brøk med 2

= x/1 + 3/2                  1-tallet under brøkstregen skrives normalt ikke 3/2 omskrives(2/2) til 1 hel og 1/2

= x+1 1/2

Nr. 1167  laves på samme måde

(12 - 4x)/(6)

Nr. 1169

kan man forkorte (5x)/(15y) når man forkorter deler man med samme størrelse i tæller og nævner

5 gør op i både 5x og i 15y, så der kan forkortes med 5

((5x):5)/((15y):5) =(x)/(3y)

Nr. 1172

(x2 + 7x)/(5x)       vi ser først på tælleren. her går x op i alle led og kan derfor sættes udenfor parentes 

(x2 + 7x)/(5x) =

(x(x + 7))/(5x)=  nu er det nemmere at se at x går op i både tæller og nævner, så der kan forkortes med x

(x(x + 7):x)/((5x):x) =(x+7)/5

Lav selv resten af opgaverne, så ser jeg gerne på dem.

Spørg om alt hvad du er i tvivl om, gerne som private beskedder, så overset jeg dig ikke så læt.


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.