Fysik

Bølgelængder - beregning af d og 2. ordens diffraktion

31. oktober 2010 af lbxg (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej alle :D

Jeg er i gang med en fysik aflevering, men kan desværre ikke komme i gang med den.. Så håber meget i kan hjælpe??  ;D

En røntgenstråle med bølgelængden λ = 7,08*10^-11 m bliver reflekteret i metallisk kobber (krystal). Der bliver her observeret 1. ordens Braggdiffraktion ved strejfvinkelen = 11,31 grader.

a. Beregn d mellem gitterplanerne.

b. Beregn strejfvinklen for 2. ordens diffraktion


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af peter lind

Brug d*n*sin(θn) = n*λ


Svar #2
31. oktober 2010 af lbxg (Slettet)

men hvordan isolerer man så formelen, så d står alene?? (-: jeg har selv brugt: 2 * d * sinθ = n* λ, og isoleret d, men får et resultat der hedder -3,7225*10^-11..


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af peter lind

For første orden er n =1 og hvor får du minus tegnet fra? sin(11,31º) > 0 så der indgår udelukkende positive tal. Har du evt. regnet i radianer fremfor grader?


Skriv et svar til: Bølgelængder - beregning af d og 2. ordens diffraktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.