Matematik

find fælles potens

31. oktober 2010 af yJimm (Slettet) - Niveau: C-niveau

stykket hedder:  2^(3/4)  * 2^(3/8)

Jeg skal finde en fælles potens

Hvordan gør man det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af mathon

du mener vel fælles nævner


Brugbart svar (1)

Svar #2
31. oktober 2010 af mathon

                 23/4 · 23/8  =  26/8 · 23/8  = 2 (6/8)+(3/8) = 29/8        = 2(8/8)+(1/8) = 28/8·21/8 = 2·8√(2)


Svar #3
31. oktober 2010 af yJimm (Slettet)

Mange tak for hjælpen.. den var god!!


Svar #4
31. oktober 2010 af yJimm (Slettet)

har også lige et andet spørgsmål, hvis du vil være sød at hjælpe mig med det..

Man skal igen omskrive til én potens..

der står (10^1/7)^3/4   

ved du hvad man gør her??


Brugbart svar (0)

Svar #5
31. oktober 2010 af mathon

                        (ap)q = apq


Svar #6
31. oktober 2010 af yJimm (Slettet)

Altså man lægger dem bare sammen?

Så der kommer til at stå 10^4/21  ??


Brugbart svar (0)

Svar #7
31. oktober 2010 af mathon

   pq betyder p•q!!!


Svar #8
31. oktober 2010 af yJimm (Slettet)

jeg mener 10^3/28


Brugbart svar (0)

Svar #9
31. oktober 2010 af mathon

og det var rigtigt  :-)


Svar #10
31. oktober 2010 af yJimm (Slettet)

Tak :)

Hvad får du (2^3/5)^4/9 til?

Den har jeg godt nok problemer med

Der står den skal give 2^4/15

Kan ikke få den til det


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2010 af mathon

                                          forkortes med 3
                        (23/5)4/9 = 2 3·4/(5·9)       =    24/(5·3)  =  24/15


Skriv et svar til: find fælles potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.