Matematik

Differentieringsopgaver?

31. oktober 2010 af indigoen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey, nogle der vil hælpe med disse?

1)

Bestem ligninger for tangenterne i de punkter, hvor linjen y=3 skærer grafen for f(x) = x^2-2x

løs derefter følgende ligninger og uligheder:

f ' (x) = 0

f ' (x)  > 0

f ' (x) < 0

2)

Funktionen f er givet ved f(x) = 3x^2 - 6x + 5

-Bestem en ligning for den tangent der har hældningskoefficienten 12

-Bestem en ligning for den tangent, der er parallel med 3y+27 = 9x

3)

Linjen med ligningen 4y-12x+13 = 0 er tangent til grafen for funktionen f(x) = (x-1)^2 + 2

Bestem røringspunktets koordinater


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

1)  løs ligningen  f(x) = 3     har to løsninger  x1 og x2

tangentligningerne   y = f '(xi)*(x - xi) + f(xi)   i = 1,2

2) løs ligningen  f '(x) = 12     brug tangentligningen igen

løs ligningen  f '(x) = 3      brug tangentligningen

3)  løs f '(x) = 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af mathon


Skriv et svar til: Differentieringsopgaver?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.