Matematik

Finde en side i trekant.

31. oktober 2010 af xLHF (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej! 

Jeg har en opgave hvor jeg skal finde siden c i en retvinklet trekant. 

Det jeg ved er: 

vinkel A = 37°, vinkel B = 53°, vinkel C = 90° og siden b = 5. 

Min første indskydelse var at bruge sinusrelationerne, men det ligger ret langt væk og jeg kan ikke rigtigt komme igang! 

Hjælp, please!! :D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du kan også bruge cosinus.

cos(A)=b/c


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Sinusrelationen for den retvinklede trekant er meget nærliggende:

sin(B) = b/c, så c = b/sin(B) .


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. oktober 2010 af Euroman28

Her kan jeg ikke rigtig indsparke andet end du kan regne de 2 manglende sider ud vha. sinus og cosinus relationen for retvinklende trekanter også teste vha. pythagoras om du har regnet rigtigt.

a^2 + b^2 = c^2

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Finde en side i trekant.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.