Kemi

ligevægt

31. oktober 2010 af Nennaz (Slettet)

 For ligevægten Fe3+(aq) + SCN-(aq) ↔ Fe(SCN)2+ (aq) , kc = 1.4 * 102 M-1 (25  °C)

Er der ved  25  °C bestemt  følgende koncentrationer: [ Fe<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt; line-height:115%">3+<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size: 11.0pt;line-height:115%">] = 0,10 M og [SCN-] = 0,20 M </o:p>

<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:115%;mso-bidi-font-family: Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">a)     a)    Beregn [ Fe(SCN)2+]

Nu fortyndesmed vand, indtil  volumen er fordoblet

<span style="font-size:12.0pt;mso-bidi-font-size:11.0pt;line-height:115%;mso-bidi-font-family: Calibri;mso-bidi-theme-font:minor-latin">b)     b)  Forklar hvad dette indgreb betyder for ligevægten. 

tusitusind tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Kc = [ Fe(SCN)2+ ] / [Fe3+]*[SCN- ] = 1.4 * 102 M-1

Du får to koncentrationer opgivet og du kender ligevægtskonstanten. Skriv om, så du får

[Fe(SCN)2+] = Kc * [Fe3+] * [SCN- ]

alle disse værdier er kendt.

Du fortynder med vand. Dine koncentrationer kan opskrives som en stofmængde / volumen. Ligevægtskonstanten kan altså udtrykkes som

Kc = { n(Fe(SCN)2+) / n(Fe3+)*n(SCN-) } * V-1

Kc er omvendt propertional med V, så en fordobling af V vil medføre en halvering af Kc


Svar #2
01. november 2010 af Nennaz (Slettet)

 altså i a) hvordan beregner jeg dette: [Fe(SCN)2+] = Kc * [Fe3+] * [SCN- ]

[Fe(SCN)2+] = 1,4 *102 * 0,10 * 0,20

[Fe(SCN2+] = 2,8

er det rigtig det jeg har lavet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af Phienix (Slettet)

jep.


Skriv et svar til: ligevægt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.