Kemi

puffer

01. november 2010 af Nennaz (Slettet)

Puffere

a) Vi har en pufferopløsning, der indeholder NH3 i koncentrationen 0,100 M og NH4Cl i koncentrationen 0,0500 M. Beregn pH.

b) Til 1,00 L af denne puffer sættes 0,0200 mol HCl(g). Beregn pH efter denne tilsætning – der ses bort fra volumenændring

c) Til 1,00 L af pufferen fra a) tilsættes 100 mL rent vand. Hvad sker der med pH?

tusind tak :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

a)
     benyt pufferligningen
                                              pH = pKs + log(nb/ns)

 b)                                          pH = pKs + log((nb-0,02)/(ns+0,02))
                                                         

c)

                   overvej om
                                              nb og ns ændres ved fortynding


Svar #2
01. november 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad for en pKs skal jeg tage i a ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. november 2010 af mathon

   ...hvad hedder det korresponderende syre-base-par?


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. november 2010 af mathon

eller i
    a)
               pH = pKs + log(cb/cs)


Svar #5
01. november 2010 af Nennaz (Slettet)

Jeg forstår det stadig ikke altså kan godt se at et korreponderende syre- base par har sammenhæng , men hvad skal jeg skrive i stedet for pKs


Svar #6
01. november 2010 af Nennaz (Slettet)

hvordan skal jeg vide i c om reaktionen ændres ved fortynding


Brugbart svar (0)

Svar #7
01. november 2010 af mathon

                   nb og ns   ændres ikke og dermed ændres  nb/ns heller ikke

                   cs og cb ændres med samme fortyndingsfaktor f
                   hvoraf
                                     (cbf) /(cs•f) = cb/cs som altså ikke ændres


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. november 2010 af mathon

...du har ikke svaret på #3


Skriv et svar til: puffer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.