Matematik

Bestemmelse af vinkel i vilkårlig trekant (stump)

01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet) - Niveau: B-niveau

I trekant ABC er |AB|=11.9, |BC|=26.4, vinkel C=23.5 grader og vinkel A er stump.

a) Bestem vinkel A

Jeg er nået frem til at at jeg skal gøre brug af sinusrelationerne, men jeg er lidt i tvivl om hvordan. Nogen der kan hjælpe mig?

Jeg ved at sinus relationen hedder a/sinA men eftersom jeg ikke har Sin A så ved jeg ikke helt hvordan det skal kunne lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af mathon

                        sin(A)/a = sin(C)/c

                        sin(Aspids) = sin(180º-Aspids) = a·(sin(C)/c)

                        Aspids = sin-1(a·(sin(C)/c))

                        Astump = 180º - Aspids


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. november 2010 af peter lind

Du skal netop bruge sinusrelationerne til at finde sin(A) og deraf igen A.


Svar #3
01. november 2010 af Uncooked176 (Slettet)

Jeg har løst den og svaret var 166,606


Skriv et svar til: Bestemmelse af vinkel i vilkårlig trekant (stump)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.