Matematik

Bestem f'(x)=0 -- monotoniforhold

01. november 2010 af CamillaogLisa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej du.

Håber i kan hjælpe mig! Kan i hjælpe mig med at sætte f ' (x) = 0 Funktionen hedder x4-6x2+4 ??

På forhånd tak for hjælpen! :')


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først f'(x) og løs så ligningen f'(x) = 0 . Brug nulreglen for et produkt i den fremkomne ligning.


Svar #2
01. november 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Jeg har fundet f ' (x), men kan ikke komme videre derfra, for synes ikke jeg kan få det til at passe. Hvordan vil du gøre det?? 


Brugbart svar (2)

Svar #3
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har

f(x) = x4 -6x2 +4 , så

f'(x) = 4x3 -12x .

Løs nu ligningen

f'(x) = 0 , dvs   4x3 -12x = 0 , dvs 4x·(x2-3) = 0 .

Brug nulreglen til at løse ligningen.


Svar #4
01. november 2010 af CamillaogLisa (Slettet)

Tak! :D


Skriv et svar til: Bestem f'(x)=0 -- monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.