Matematik

Vektorer

01. november 2010 af Gliop (Slettet)

Jeg vil gerne have hjælp til den sidste opgave.

I et koordinatsystem i planen er tre vektorer u, v og c givet ved

u= (4,1), v=(-5,7) og c=u-v

Besregn koordinatsættet til hver af vektorerne c og tværvektor af c.

Beregn vinklen mellem c og u+v.

To vektorer a og b er bestemt ved, at

a-b=c og a+b= tværvektor af c.

Gør rede for, at vektorerne a og b står vinkelret på hinanden og har samme længde.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningssystemet

a-b = c    og
a+b = c^

Læg ligningerne sammen: 2a = c + c^, så a = (c + c^)/2 , og dermed b = (c^ - c)/2

Beregn nu ab og |a|2 og |b|2 , idet det udnyttes, at cc^ = 0


Skriv et svar til: Vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.