Matematik

KRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!

02. november 2010 af jossiee (Slettet) - Niveau: A-niveau

  Sidder med denne meget ligetil opgave om monotoniforhold og bestemmelse af f '(x), men jeg har en smule vanskeligheder, idet jeg konstant får en negativ værdi. Jeg har skrevet dette indlæg før, hvor folk var søde til at besvare det, men jeg har nu siddet med deres resultater og mine egne, og det giver ingen mening. 

Ligningen hedder følgende: x^3 - 3x + 4. Jeg får f '(x) = 3x^2 - 3 + k, og diskriminanten til -3. Men så er der jo ingen lokalt maksimum eller minimum.

Har gjort følgende: 

1. differentierede f(x) 

2. udregnet f '(x) = 0

3. lavet monotoni-linje med x-værdier

4. fundet monotoniforhold 

5. Udregnet lokalt maksimum og minium. 

Men alt dette kan ikke gøres når jeg har en negativ d-værdi. 

HJÆÆÆÆÆÆÆÆÆLP!!!!!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

                  1)        f '(x) = 3x2 + 0x + (-3) = 0

                                          d = 02 - 4·3·(-3) = 36>0, hvorfor det hele kan lade sig gøre

                  2)       du fik hjælp og svar i din første tråd med samme indhold
                             www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

                             men blander stadig integration sammen med differentiation

                             der optræder ingen integrationskonstant, når du differentierer!!!!!


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af Duffy

Ligningen hedder følgende: x^3 - 3x + 4.

Nej ! Det er ikke en ligning, men en funktion (det ville være en ligning hvis der stod  x^3 - 3x + 4 = 0 )

Jeg får f '(x) = 3x^2 - 3 + k,   hvor får du det der k fra ???!!

Skal være:  f '(x) = 3x^2 - 3

og diskriminanten til -3.

Diskriminanten bilver da ikke - 3 , men 36 (Må vi lige se din udregning ! ! !)

Men så er der jo ingen lokalt maksimum eller minimum.


Svar #3
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Udregning for d= b^2- 4ac = (-3)^2 - 4 * 3 = -3


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af mathon

                ...du er HELT galt afmarcheret

                   FÅ nu STYR på den VILDFARELSE, hvori din selvskabte krise består!


Svar #5
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

 ..


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. november 2010 af Duffy

Se udregningen i #1 ! ! !

Husk at b-værdien er nul (der er jo ikke noget førstegrads-led)


Svar #7
02. november 2010 af jossiee (Slettet)

 Det var det jeg gik fejl af, idet jeg troede at -3 var b-værdien og at der derfor ingen c-værdi var. 


Skriv et svar til: KRISE!!!!!!!!!!!!!!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.