Matematik

Trekanter

02. november 2010 af elissa92

Hvordan bestemmer man arealet af en trekant, hvis de tre spidser til den er kendt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

           T = (1/2)·[x1·(y2-y3) + x2·(y3-y1) + x3·(y1-y2)]      når

punkterne
                        P1, P2 og P3 tages i nummerrækkefølge modsat uret
                                            (tegn først punkterne ind i et koordinatsystem for overblikkets skyld)

.......................

kantet parentes er anvendt
for at lette læsningen


Svar #2
02. november 2010 af elissa92

Okay det har jeg prøvet, men får et forkert resultat.

Det er disse punkter:

B = (0,582;-1,008;1,008)         C = (-0,582;-1,008;1,008)              E = (0;0;4,5)

0,5*[0*(-1,014+1,014)+0,585*(-1,014-0)-0,5885*(0+1,014)] = -0,593

Det er forkert


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. november 2010 af mathon

...gælder kun i planen

i 3D

 punkterne A,B og C

                                            T = (1/2)·|AB x AC|

arealet er lig med
halvdelen af den numeriske værdi af kryds-produktets længde


Skriv et svar til: Trekanter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.