Kemi

Hjæææælp

02. november 2010 af doha (Slettet) - Niveau: B-niveau

se på ammoniakligevægten.

3H2+N2-------> <---------- 2NH3       KC=0,058 M-2    Ved 500 oC

temperaturen er 500 oC og ligevægten har indstillet sig. koncentrationen af hydrogen og nitrogen er:

|H2|=0,617M og |N2|=0,523M

hvad er koncentrationen af NH3?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. november 2010 af kieslich (Slettet)

Kc = p(NH3)2 / ( p(H2)3*p(N2) )

P*V = n*R*T    =>   P = (n/V)*R*T  så  p(H2) = |H2|*R*T   og p(N2) = |N2|*R*T      udregn og sæt ind i øverste ligning.

mf.


Skriv et svar til: Hjæææælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.