Fysik

tværsnit og resistans

02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 En konstantantråd med længden 15 cm og diameter 0,5 mm bruges som varmelegeme i en laboratoriumdyppekoger.
A)Hvad er trådens tværsnitareal?


B) hvad er trådens resistans?

jeg forstår det simpelthen ikke.
jeg har brugt formlen r^2 = A

hvilket giver 0,0625..
og jeg ved, at opgaven skal give 1,96*10^-7 m ^2.
er der nogen, som kan forklare det?

B) formæen lyder R = U / I
men hvad er mit u og hvad er mit I

håber, at nogen kan hjælpe mig, da jeg virkelig er ved at blive sindssyg


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. november 2010 af mathon

           a = 0,25·π·d2 = 0,25·π·(0,5·10-3 m)2 = 1,96·10-7 m2

           R = ρ·(L/a) = (4,9·10-7 Ω·m) · (0,15 m) / (1,96·10-7 m2)

          


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. november 2010 af peter lind

For det første skal du passe på med enheder. Tråden har et cirkulært tværsnit. Ellers kan man ikke tale om en diameter. Tværsnitarealet er så π*r2 = πd2/4.modstand er ρ*længde/A. ρ er en konstant for et givet stof. Den må du slå op


Svar #3
02. november 2010 af kalokdk (Slettet)

 Tusind tak. havde slet ikke tænkt over, at det jo selvfølgelig er et cirkulært areal!!

men hvad med opgave b, ved i hvordan jeg skal lave den?


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. november 2010 af peter lind

se #2


Skriv et svar til: tværsnit og resistans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.