Matematik

(x^n)'=n*x^n-1

03. november 2010 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan skal jeg differentiere x^3+2x+8 vha. denne regel?

(x^n)'=n*x^n-1


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af peter lind

(x3+2x+8)' = (x3)'+2*(x)'-(1)'


Svar #2
03. november 2010 af bullern (Slettet)

 Hvorfor? - vil så gerne forstå det! :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af peter lind

Det er en regel for differentialregningen, der siger (a*g(x)+b*g(x) )' = a*f'(x)+b*g'(x)  hvor a og b er konstanter. Den kan udvides til linearkombinationer af et vilkårligt endelig antal funktioner.


Skriv et svar til: (x^n)'=n*x^n-1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.