Matematik

Geometri..help

03. november 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej .... Kan i hjælp mig med at løse de følgende opgaver....

I trekant QRS er q=889, hq=540 og hs=755. Beregn længden af siden s.

I trekant QRS er q=7,89 , hq =4,86 og hs=6,86. Beregn længden af side s.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for beregning af en trekants areal: T = (1/2)·h·g . Her kendes sammenhørende højde og grundlinie, beregn nu grundlinien for den anden højde.


Svar #2
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

½*889*540=240030

240030=½*755*X

240030=377,5*x

X=635,84 S=635,84

passer det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

s = q·hq/hs = 889·540/755 = 635,84 ... Ja, det er korrekt.


Svar #4
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

super...Vil du ik se og det her passer?

Trekant ABC er ensvinklet med trekant PQR.Der gælder , at b=5 , a=8 , q=15 , Og hb =8

Beregn siden p.

Beregn arealerne af de to trekanter.

 p= K= 15:5=3

8*3=24  p=24

Arealet=

ABC= ½*8*5=20

PQR= 40=½*x*15

X=32


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af Krabasken (Slettet)

A(ABC) = ½*8*5 = 20

A(PQR) = ½*24*15 = 180

Prøve:  Siderne er 3 gange større, derfor bliver arealet 3^2 = 9 gange større.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)


Skriv et svar til: Geometri..help

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.