Matematik

Passer det?

03. november 2010 af nonoo (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej ...Vil i ik være sød og tjekke disse opgaver- om de passer?

Trekant ABC er ensvinklet med trekant PQR.Der gælder , at b=5 , a=8 , q=15 , Og hb =8

Beregn siden p.

Beregn arealerne af de to trekanter.

p= K= 15:5=3

8*3=24 p=24

Arealet=

ABC= ½*8*5=20

PQR= 40=½*x*15

X=32


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Siden p er korrekt beregnet.

Siderne i trekant PQR er 3 gange så lange som de tilsvarende sider i trekant ABC . Arealet af trekant ABC beregnede du til 20. Hvor stort er så arealet af trekant PQR?


Svar #2
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

40?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, arealer forholder sig som kvadratet på den lineære skala. Arealet af trekant PQR er altså 9 gange arealet af trekant ABC.


Svar #4
03. november 2010 af nonoo (Slettet)

180?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, 20·9 = 180 .


Skriv et svar til: Passer det?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.