Kemi

Ligevægtskonstanterne

03. november 2010 af Nennaz (Slettet)

hvad er ligevægtskonstanten for ligevægten:

CH3COOH + OH- ↔ CH3COOH- + H2O

 er der nogle der kan hjælpe ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af Phienix (Slettet)

har du nogle koncentrationer?


Svar #2
03. november 2010 af Nennaz (Slettet)

neeej ??


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af Phienix (Slettet)

Så er den eneste måde, jeg umiddelbart kan se, at du skal løse opgaven på, ved at bruge pKS for eddikesyren.

pKS = 4.76

pKS = -log(KS)

-pKS = log(KS) = -4.76

KS = 10-pKs = 10-4.76

Så din ligevægtskonstant er 10-4.76. Kan ikke se andre måder at løse den på, men du skal sikkert tage OH- i betragtning også, måske en anden har en bedre løsning på dit problem.


Skriv et svar til: Ligevægtskonstanterne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.