Fysik

Mekanik panik

03. november 2010 af Betidanon (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg sidder fast i noget jeg synes virker som et noget nemt spøgsmål, men jeg kan bare ikke få det til at fungere!

spørgsmålet lyder som følger

En bil kører med en fart på 65 km/t

Bilen kører forbi en motorcykelbetjent, der holder i vejsiden inden for bygrænsen. Idet bilen passerer, sætter betjenten efter bilen.
Betjentens konstante acceleration er 3.9 m/s2.

a) Hvor lang tid går der, inden betjenten indhenter bilen?
 

Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. november 2010 af mathon

           

.

Brugbart svar (0)

Svar #2
03. november 2010 af Bombadil (Slettet)

Benyt

Betjent s=½*a*t2

og

Bil: s=v*t

- da det ikke er tiden som det tager politibetjenten af accelerere op til 65 km/t, men tiden som det tager for betjenten at indhente bilen, som du skal finde.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. november 2010 af kieslich (Slettet)

Fra passagen at skiltet kører bilisten strækningen sB = v*t

Motorcykelbetjenten kører strækningen sM = 1/2*a*t2    hvor t et tiden indtil bilisten overhales.

sæt sB = sM  og find t.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. november 2010 af mathon

65 km/h = 18,0556 m/s

fra tids-målingens start skal bilist og motorcykelbetjent
have tilbagelagt samme vejstrækning


                                                   betjent                     bilist
                   strækning              (1/2)·a·t2        =           v·t

                                                  0,5·3,2·t2 - 18,0556·t = 0                                    med SI-enheder

                                                    x = 11,3 s

                     
 


Svar #5
03. november 2010 af Betidanon (Slettet)

Tak - det giver mening nu


Svar #6
03. november 2010 af Betidanon (Slettet)

Hvis i også kan hjælpe med følgende:
 

Betjenten vinker bilen ind til siden. Bilens acceleration under nedbremsningen er -2.9 m/s2.

c) Hvor mange meter når bilen at køre, fra føreren træder på bremsen, til bilen holder stille?
 

Hvilke formler skal der bruges nu?


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. november 2010 af mathon

                         2·a·Δs  =  v2 - vo2

                         Δs = (v2 - vo2) / (2·a)

                         Δs = (02 - 18,05562) / (2·(-2,9))

                         Δs = 56,2 m


Svar #8
03. november 2010 af Betidanon (Slettet)

Og hvis man så skal beregne hvor lang tid der går før bilen holder stille?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2010 af chr42 (Slettet)

v=v0+a*t kan give dig tiden det tager.

v0 er hastigheden før han bremser og v hastigheden, når han holder stille.


Skriv et svar til: Mekanik panik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.