Matematik

Ligninger???

04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet) - Niveau: 10. klasse

Hej allesammen

Jeg har et problemer med ligninger?

PLEAS HÆLP

opgaven lyder sådan:

Opstil ligninger, og løs opgaverne.

a. Summen af tre på hinanden følgende naturlige tal 153. Find tallene ?

Jeg forstår ikke opgaven???

Håber I kan hjælper mig....


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Kald tallene: x, (x+1) og (x+2):

x+ x+1 + x+2 = 153

3x + 3 = 153

3x = 150

x = 50

tallene hedder så 50, 51 og 52


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. november 2010 af maria1901 (Slettet)

--------------


Svar #3
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad mener du om "tallene hedder så 50,51 og 52" ????


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Når man siger: 3 på hinanden følgende tal betyder det bare, at det er tre tal, der kommer lige efter hinanden. ligesom 3, 4 og 5 eller 19, 20 og 21...

I denne opgave skal du finde tre tal (der kommer lige efter hinanden), som giver 153, hvis du lægger dem sammen.

Hvis du sætter det første tal til "x", så hedder det næste tal "x+1" (fordi, det er én større) og det sidste tal hedder så "x+2".

Når alle disse størrelser lægges sammen giver det 153.

Du får så en ligning, som du løser, og der finder man ud af at "x" er 50. Dermed er de næste tal "51" og "52".

Prøv at lægge de tre tal sammen, så får du summen 153.

Håber du forstår det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. november 2010 af maria1901 (Slettet)

jeg synes det lyde rmeget forståeligt selvom jeg ikke er god til lininger


Svar #6
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Hvad med denne opgave?

Summen af tre på hinanden lige tal er 246. Find tallene????


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2010 af maria1901 (Slettet)

kære pia

jeg har oprettet et spørgesmål men der eringen svar vil du gerne hjælpe.

jeg vil have at du læser novellen Pgen fra Egtved og skriver en referat om den så jeg sikre mig at jeg har forstået novellen.

mit spørgesmål hedder: læs novellen-kan du give et referat del1    håber virkelig du hjælper mig


Brugbart svar (0)

Svar #8
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 summen af tallene er 246:

Igen sætter du det første tal til "x", det næste tal er én større, altså "x+1" og den næste hedder så "x+2"

Læg disse størrelser sammen og sæt lig med 246:

x+ (x+1) + (x+2) = 246

3x + 3 = 246

3x = 243

x = 81

Det betyder at (x+1)= 82 og (x+3)= 83

Tallene er altså 81, 82 og 83


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 #7: Jeg har svaret dig i din egen tråd


Svar #10
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hm okay.. prøver lige at løse de andre opgaver

og tak for hjælpen

En opgave som undre mig???

To personer er i gennemsnit 25 år gamle. Den ene er 4 år ældre end den anden.

Hvor gamle er de?

2x+2x+25-4x

8x+25

8x=25

X=?

er det sådan man løser opgaven???


Brugbart svar (0)

Svar #11
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Hvis de i gennemsnit er 25 år, så må de tilsammen være 50 år.

Sæt den ene piges alder til "x". Den anden er 4 år ældre - dvs: x+4

Tilsammen giver det:

x + (x+4) = 50

2x + 4 = 50

2x = 46

x = 23

Dvs den ene pige er 23 år, den anden er 4 år ældre, nemlig 27 år. Gennemsnitligt er de 25 år og tilsammen er de 50 år. 


Svar #12
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

I et rektangel er længden dobbelt så lang som bredden
Find længde og bredde, når omkredsen er 33 cm.

x+2x=33

3x=33

x=11

Er det rigtig jeg har regnet ud???


Svar #13
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

PLEAS HJÆLP MIG


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Du er på rette spor, men husk at når du finder omkredsen, så skal du bruge bredden 2 gange og længden 2 gange. Der er jo 4 sider i et rektangel.

Hvis bredden er x, og længden 2x, så bliver omkredsen: 

x+ 2x + x +2x = 33

6x = 33

x = 5,5 cm

Bredden er derfor 5,5 cm og længden det dobbelte: 11 cm. 

(arh, det var da også en tarvelig opgave - du havde lige forstået princippet, men glemt at der er 4 sider )

Jeg er sikker på, at du nu forstår hvordan man gør :-)


Svar #15
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

hm, okay...

hvad med denne opgave

I et rektangel er længden dobbelt så lang som bredden.

Find længde og bredde, når areal er 32 cm2

Hvis bredden er x, og længden 2x, så bliver omkredsen:

x+ 2x + x +2x = 32 cm2

6x = 32 cm2

x = 5,33 cm/cm2 ?

Bredden er 5,33 cm/cm2?? og længden er det dobbelte: 10,66 cm/cm2??


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. november 2010 af maria1901 (Slettet)

jjh


Svar #17
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

jeg kan godt6 forstå det,, men vil lige vide om det er forekert??


Svar #18
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

er det rigtig

er det cm eller cm2???


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Ja se, nu er der ikke mere tale om en omkreds, hvor vi lægger de 4 sider sammen, men om et areal, som vi beregner ved at gange siden med længden: 

Bredden er "x" og længden er "2x"

Arealet er:

x * 2x = 32

2x2 = 32

x2= 16

x = √16

x = 4 ( i dette tilfælde kan vi ikke bruge løsningen -4, da en side ikke kan have en negativ længde)

Så bredden er altså 4 og længden er dermed 2*4 = 8


Svar #20
04. november 2010 af LeylaDogan (Slettet)

Denne opgave forstår jeg ikke????

Sommerparadis
Entré

Voksne                  100 kr

Børn                         50 kr

Pensionister          65 kr

Sæsonkort          260 kr

Hvor mange gange skal en pensionist gå i Sommerparadis, før det kan betale sig at købe er sæsonkort?


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.