Matematik

Vektorfunktion

04. november 2010 af elissa92

Hvordan opstiller man vektorfunktionen for en ret linje, der har ligningen:

y = 1/3x + 4  ??


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Bestem et punkt Q på linien og en retningsvektor v for linien. Vektorfunktionen for en stedvektor til punkter på linien er da

r(t) = OQ + tv , t ∈ R


Svar #2
04. november 2010 af elissa92

Hmm.. Ja, men problemet er, at det udtryk, som du lige har skrevet, slet ikke står i min bog. Det vil måske undrer  min lærer, hvis jeg bruger det. Altså i bogen er der beskrevet hvordan jeg kan opskrive en ligning ud fra vektorfunktionen, ved først at udtrykke t i ligningen, og hvor jeg derefter indsætter det ind i min vektorfunktions y koordinat til retningsvektoren.

Så kan jeg ikke rigtig lave det omvendte, hvor jeg istedet finder vektorfunktionen frem for ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Men det er du jo nødt til, hvis du vil besvare opgaven, som du har formuleret det. Vektorfunktionen er i det væsentlige en parameterfremstilling for linien.


Svar #4
04. november 2010 af elissa92

Okay, så gør jeg det :)

Tak for hjælpen


Svar #5
04. november 2010 af elissa92

Da jeg aldrig har set det udtryk før, ved jeg ikke hvordan jeg så skal løse den :(


Svar #6
04. november 2010 af elissa92

Altså hvordan bestemmer man et punkt og en retningsvektor for linjen?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis liniens hældningskoefficient er a, er v = (1 , a) en retningsvektor for linien. Hvis linien har ligningen y = ax + b, er (0 , b) et punkt på linien.


Skriv et svar til: Vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.