Kemi

forsæbningstal

14. april 2005 af aerobec (Slettet)
hejsa

forsæbningstallet fo hærdet rapsolie er 170
hvordan kan jeg så vise at rapsolien har molarmassen 990g/mol?

Brugbart svar (0)

Svar #1
14. april 2005 af Katty (Slettet)

Har du ikke andre oplysninger?

Svar #2
14. april 2005 af aerobec (Slettet)

ikke rigtigt..

Brugbart svar (0)

Svar #3
14. april 2005 af Katty (Slettet)

Ingen masse af rapsolien?

Brugbart svar (0)

Svar #4
14. april 2005 af frodo (Slettet)

det er også nok info.. forsæbningstallet angiver jo den masse KOH, der går til forsæbning af 1g olie.

du kender altså n(OH), og ved at der går 3 OH- til forsæbning af et molekyle triglycerid. Deraf kan du udregne stofmængden af fedtstoffet, derefter anvende M=m/n

Svar #5
14. april 2005 af aerobec (Slettet)

n(OH)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
14. april 2005 af frodo (Slettet)

n(KOH)=n(OH-)

Brugbart svar (0)

Svar #7
14. april 2005 af frodo (Slettet)

hvis du ikke er med,så prøv at opskrive en reaktion over forsæbningen af triglyceridet

Svar #8
14. april 2005 af aerobec (Slettet)

jeg ved godt hvordan resktionen ser ud men jeg forstår ikke lige hvordan man får stofmængden...kender vi massen?

er massen 3*170?

og hvad med molarmassen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
14. april 2005 af frodo (Slettet)

n(fedt)=n(KOH)/3 = (m(KOH)/M(KOH))/3

her er m(KOH)=forsæbningstallet

Skriv et svar til: forsæbningstal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.