Matematik

differential regning!! bestem en ligning for tangenten

05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heeej der ude, håber du kan hjælpe mig med den her opgave.

bestem en ligning for tangenten i punktet (3,f(3)) til grafen for funktionen med forskrift

f(x)= exp(-x) + x^2

opgaven er fra trip's matematiske bog 2

hvordan dett??


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x -x0) + f(x0)


Svar #2
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

men jeg kender ikke stigningstallet altså f '(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du kender jo forskriften for f(x), så kan du jo beregne f'(x) og dermed f'(3). Her er x0 = 3 .


Svar #4
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

når jeg skal tage f mærke af f(x)= exp(-x) + x^2

hvordan gør man så? fordi nu står der exp(-x) , hvad skal jeg gør ved det?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Benyt, at (ekx)' = k·ekx .


Svar #6
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

okay såå f(x)= eks(-x) + x^2      er   f ' (x)= -e^(-x) + 2 

eller er det forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -- Det er ikke helt rigtigt. Hvad er (x2)' ? (Eksponentialfunktionen er korrekt differentieret).


Svar #8
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

nåååårh, såå hedder det f ' (x)= -e^(-x) + 2x   ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Ja, det er rigtigt. Beregn nu f(3) og f'(3) .


Svar #10
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

f(3)= exp(-3) + 3^2

f ' (3)= -exp^(-3)+2*(-3)
 

er det sådan?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, næsten. Regn f'(3) rigtigt ud. x0 = 3, ikke -3.


Svar #12
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

nåårh okaay

f ' (3)= -exp^(-3)+2*(3) = 5.95   det er det jeg får det til


Brugbart svar (0)

Svar #13
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12

Ja, det er rigtigt. Brug de eksakte værdier i tangentligningen.


Svar #14
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

hvordan ska jeg indsætte det i formellen : y= f '(x0) (x-x0) + f (x0)  ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Indsæt de størrelser, du lige har beregnet, x0 , f(x0), og f'(x0) .


Svar #16
05. november 2010 af ThePrinsess (Slettet)

jeg prøver lige . :) tak for hjælpen


Skriv et svar til: differential regning!! bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.