Matematik

bestem i hvert af følgende tilfælde ved blyantsmetoden en ligning for tangenten i det, givende punkt P

05. november 2010 af kornmod (Slettet)

spørgsmpål er nævnt i tittle

f(x)=2x^3-3x p(1,f(1))


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af Teazy (Slettet)

find f'(1) og f(1)

Brug tangenten t = f'(1)*(x-1) + f(1)


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af PeterValberg

 tangentens ligning kan bestemmes som:

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)

hvor x0=1 altså x-værdien for tangentens røringspunkt med grafen for f.

Du skal også have f' bestem hvilket er f'(x) = 6x2-3 (jf. formelsamling)

f(1) = 2·13 -3·1 = -1

f'(1) = 6·12 - 3 = 3

y = f'(x0)(x - x0) + f(x0)
y = 3(x-1) + (-1)
y = 3x -4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: bestem i hvert af følgende tilfælde ved blyantsmetoden en ligning for tangenten i det, givende punkt P

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.