Matematik

Differentialregning

05. november 2010 af Karldenstore (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Jeg har brug for hjælp til dette spørgsmål, så håber virkelig, at I kan hjælpe!

1. Jeg har en given funktion, g. Funktionen er parallel med en linje, som man har fået opgivet ligningen for.

Så skal man bestemme afstanden mellem de to tangenter til funktionen g. Hvad gør jeg?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af PeterValberg

 Forskrifterne for funktionen og linjen ?

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Forskriften for funktionen er: f(x)=x^3-7x+1

Forskriften for linjen: y=5x+9


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af mathon

       f '(xo) = 3xo2 - 7 = 5

       xo = ±2

tangentligninger:

  for xo = -2:             
                                    y = 5(x-(-2)) + f(-2)

                                    y = 5x + 17

og

  for xo = 2:                           
                                    y = 5(x-2) + f(2)

                                    y = 5x -15


Svar #4
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Hvad har du gjort? :)


Svar #5
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Hvordan beregnede du dette

f '(xo) = 3xo2 - 7 = 5

xo = ±2


Svar #6
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

?


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2010 af mathon

                              3xo2 - 7 = 5

                              3xo2 = 5 + 7 = 12

                               xo2 = 4

                               xo = ±2

     


Svar #8
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

På hvilken baggrund opstiller du følgende ligning

3xo^2 - 7 = 5


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. november 2010 af mathon

        funktionens graf skal være parallel med linjen y = 5x + 9
dvs

        funktionens tangent skal være parallel med linjen y = 5x + 9    med hældningskoefficient 5


Svar #10
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Er det derfor du differentierer både funktionen g og linjen y?


Brugbart svar (0)

Svar #11
05. november 2010 af mathon

kun funktionen f(x)
 5 aflæses direkte,
men giver det samme ved at blive differentieret

                 så parallellitet kræver

                         f ' (xo) = g '(xo)                       når g(x) = 5x + 9


Svar #12
05. november 2010 af Karldenstore (Slettet)

Jeg prøver lige at regne på det, skriver tilbage hvis det går helt galt :)

Tusind tak for din hjælp (og tålmodighed) :)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.