Matematik

Gange over kors

05. november 2010 af AnneDorthe28 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Har to stykker som hedder : 

x-2/8 = 12+x/ 4            og          x-8/5 = x+14/2

Kan simpelthen bare ikke huske hvordan jeg gør? 

Nogle som kan hjælpe? 

/På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. november 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:beregning_17.doc

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. november 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle led med fællesnævneren og forkort brøkerne væk


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

Jeg tror mathon har givet dig det korrekte svar.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. november 2010 af mette48 (Slettet)

#3 de andre svar er ikke forkerte.

Ligninger kan løses på flere måder, tingene kan gøres i forskellig rækkefølge

og man kan springe nogle af "leddene" over når man beskriver løsningsmåden.


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 #4 Mette - Min besked var ikke en kommentar til dit svar. JEG havde bare opfattet opgaven som: x -2/8 = 12+x/ 4 og derfor givet et forslag til løsning på dette. Jeg tror dog, at mathon's opstilling af opgaven nok er mere korrekt, så derfor slettede jeg mit svar og skrev at mathon havde givet et korrekt svar. Det har du sikkert også, Mette, men det havde jeg altså ikke selv - Derfor. Du har ret i at opgaverne kan løses på forskellig måde, men det kræver stadig at man tager det rigtige udgangspunkt ;-)

Det er ofte svært, synes jeg, at gennemskue disse brøk-opgaver, når spørgeren ikke i højere grad skriver opgaverne med parenteser....


Svar #6
05. november 2010 af AnneDorthe28 (Slettet)

 Okay, så langt så godt. 

Men hvad giver den her så?  x-2/8 = 12+x/4 


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Har du ikke brugt mathon's fremgangsmåde i #1? Gang parenteserne ud og isoler x.


Brugbart svar (0)

Svar #8
05. november 2010 af mette48 (Slettet)

#5 undskyld, så forstår jeg bedre din bemærkning.

Hvis du ser på mit svar, tager det højde for begge muligheder, jeg var nemlig også i tvivl.

Studieportalen burde gøre det muligt at skrive rigtige brøker i indlægene. På den anden side , hvad gør vi ved alle de andre ugennemskuelige oplysninger vi somme tiden får i indlægene?


Svar #9
05. november 2010 af AnneDorthe28 (Slettet)

 Prøver, prøver, prøver og prøver! 
Kan simpelthen ikke få det til at give 6!? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
05. november 2010 af lucillepostej (Slettet)

 Hvem siger at resultatet skal give 6? Hvis jeg udskifter x med 6, så passer ligningen ikke! Er du helt sikker på at du har skrevet opgaven rigtigt ned? Prøv lige at skrive den igen - denne gang med parenteser om det, der hører sammen.


Svar #11
08. november 2010 af AnneDorthe28 (Slettet)

 Har fundet ud af det! 
Har åbenbart skrevet en fejl..Så beklager! 

x-2/8 = -12+x/4
 så er x=7,33


Brugbart svar (0)

Svar #12
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#11

Du har stadig ikke lært at bruge parenteser:

(x-2)/8 = (-12+x)/4 , dvs

x-2 = -24 + 2x , eller

x = 22


Brugbart svar (0)

Svar #13
08. november 2010 af mette48 (Slettet)

Jamen Andersen dog! Fforventer du også man skal lære noget, når andre laver ens hjemmearbejde?


Brugbart svar (0)

Svar #14
08. november 2010 af Andersen11 (Slettet)

#13

Sorry, Mette, jeg havde nok sat forventningerne for højt.


Skriv et svar til: Gange over kors

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.